Samskabelse er god forvaltning – Torsdag kl. 15:45 og Fredag kl. 11:45

Samskabelse er på dagsordenen i mange kommuner, men også internationalt.  Men hvordan kommer man fra ord til handling og fra retorik til praksis?

Center for God Forvaltning samarbejder med den engelske socialøkonomiske virksomhed Shared Future om processer, hvor lokalsamfund og lokaldemokrati styrkes. Kom, lyt og tal med om hvordan man udvikler principperne for samskabelse fra at være en række gode pilotprojekter til at være en general måde at være kommune på.

Workshoppen tager udgangspunkt i britiske erfaringer med at styrke lokalsamfunds evne til at indgå aktivt i ‘projekt velfærd lokalt’, når ‘det offentliges ydelser’ ikke længere er nok, og stiller spørgsmål som:

  • Hvordan udbygger vi borgerdeltagelsen, så andre end de super-frivillige deltager – også på lang sigt?
  • Hvad kan vi lære af erfaringer med borgerjuryer og borgerbudgettering om at opbygge social kapital og ‘community capacity’ til at tage hånd om den nære velfærd?

Foredraget tager udgangspunkt i britiske erfaringer og giver eksempler på forskellige typer af borgerdeltagelse og deres effekter.

Oplægsholder er Jez Hall fra ‘Shared Future‘ (UK). Jez har fungeret som rådgiver for Verdensbanken, den skotske regering og en stribe kommuner i England om gennemførsel af borgerbudgettering og “community capacity building”.

Obs! Workshoppen foregår på engelsk.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *